Hit és vallás

Fundatia Ambasadorii Bibliei       

Megkérdeztem nagyon sok embert , hogy hisznek-e Istenben .

Érdekes, hogy ez egy olyan kérdés, hogy mindenki azonnal egy tartózkodó ellenállást tanúsít .

Manapság az Isten kérdése már tabu témának számít . A legtöbben azt gondolják, ha egy ilyen kérdést feltesz valaki, hogy az intim szférájába hatolt.

Pedig nem . Aki Istenről beszél az igazándiból nem lehet rossz ember . De ilyenkor derül ki, hogy az emberek többsége hisz valamiben, mindegy, hogy hogyan nevezik meg.

Amiben viszont a nagy eltávolodás van az a sok sok  vallás . Minden vezető az ő vallását próbálja a többi fölé emelni és szomorú tény, hogy még mindig létezik olyan vallás amelyik gyilkosságokra is képes a fanatikus  eszméiért.

Ezeket nem igazán tudom hívőknek nevezni ,  mert Jézus tanításai nagyon szembemennek ezekkel a nézetekkel.

A templomok múzeumokká alakulnak át, pedig az emberek többsége hisz Istenben. Visszanézve a történelmet és a XXI. századi gondolkozással most már úgy tűnik, nagyon sokan haltak meg dogmatikus eszmék miatt. 

Véleményem szerint ezek a dogmák miatt üresednek ki a templomok . A mai emberiség többsége  mondhatni eretnek. De mit is jelent ez a szó, hogy eretnek ? ( Most nem mennék bele, hogy a szent  inkvizició mennyi ideig és milyen mértékben üldözte őket. ) 

Valamikor az üldöztetésekkel a félelemmel az emberek akarva akaratlanul elfogadták a dogmákat de ma már nem és azt kell gondolnom , hogy itt kezdett szétválni a hit és a vallás.

A világot nem lehet megváltoztatni dogmákkal, ítéletekkel . Az emberiség kell személyenként jobb útra térjen, megvilágosodjon, pontosabban fogalmazva megértse, hogy csak saját magán keresztül tud hozzájárulni egy új világ teremtésében, nem mások megváltoztatása árán.

Jézus azt mondja. Változz meg és megváltozik körülötted a világ.Ne próbálj meg másokat megváltoztatni mert az nem fog menni.

Jakab Apostol levele 4. 8. Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok.

 

   Home