Családon belüli erőszak

A Biblia Nagykövetei alapítvány nem fanatikus misszionárius szekta.

Az alapító okiratunk : A biblia bemutatása a művészet által , festményekben a 21. század értelmezésével és az erőszak elleni fellépés .

Az erőszak, azon belül is a családi erőszak egyidős az emberiséggel, lásd Káin és Ábel példáját a bibliában. Káin megöli a testvérét féltékenységből mert az ő áldozatát fogadta el az Isten.

Ez még csak a negyedik oldal de már megtörténik az első testvérgyilkosság, amiről addig azt sem tudták,hogy létezik és ennek az oka pusztán a féltékenység ami a mai napig jelen van a világunkban.

I. Mózes 4.3. Lőn pedig idő multával, hogy Kain ajándékot vive az Úrnak a föld gyümölcséből. 4. És Ábel is vive az ő juhainak első fajzásából és azoknak kövérségéből. És tekinte az Úr Ábelre és az ő ajándékára. 5. Kainra pedig és az ő ajándékára nem tekinte,

I. Mózes 4. 8. És szól s beszél vala Kain Ábellel, az ő atyjafiával. És lőn, mikor a mezőn valának, támada Kain Ábelre az ő atyjafiára, és megölé őt.

Tény, hogy az ember a teremtéstől napjainkig nem változott , sőt inkább inkább romlott. A mai világunk ugyanúgy tele van féltékenységgel, irigységgel, gyűlölettel, haraggal, zsarnokoskodási, uralkodási vággyal. 

A technika fejlődik, az emberiség nem. Az emberiség nem ébred és Isten nevében sok millió embert végeztek ki pár ezer év alatt. 

Hány embert ölt meg maga az Isten vagy hányakat öltek meg Isten parancsára a bibliában? Több mint 2 millió . (ha érdekel a részletes leirás kattints ide ...)

 

 

    Home

FEL