Fundatia Ambasadorii Bibliei       

Reneszánsz képes biblia Michelangelo stílusban 

Biblia múzeum - Küldetés - Miért csináljuk?

Jakab 2 . 26. Mert a miképpen holt a test lélek nélkül, ugyanúgy  holt a hit is cselekedetek nélkül.

A XXI. század embere eltávolodott, az Istentől, eltávolodott a természettől, eltávolodott az emberi kapcsolatoktól. A szükséges fejlődés viszont nem kellene kizárja mindezt.

Mi nem egy nagy csodát akarunk hátrahagyni a következő generációknak mind Michelangelo mert sajnos nincs rá lehetőségünk . Mondhatni próbáljuk még menteni ami menthető . Meg akarjuk festetni a bibliát azt a könyvet ami miatt vagy amiért emberek milliói haltak meg .

Elég szomorú de hit terén mi magyarok elég gyengén állunk, ennyire passzív  hozzáállást egy nemzetnél sem tapasztaltunk. Belefáradtak az emberek az életbe? 

Eltávolodtunk az őseink gondolkozásától és a mindennapok apró dolgai felemésztik az emberek energiáit olyan mértékben, hogy lassan senki semmiben nem hisz. De miért? Lusták vagyunk? Leköt a tévé, internet, már nincsenek emberi kapcsolatok csak az interneten.

Statisztikánk szerint 100 emberből 90 ember nem olvasta a bibliát, ettől függetlenül sokaknak az a véleménye, hogy csak egy meséskönyv. Lehet, hogy így van, lehet, hogy nem de tény, hogy a bibliában minden mai kérdésre is megvannak a válaszok, mert a világ változik  de az emberi természet nem. 

Igaz a biblia nehéz olvasmány olyan kifejezésekkel, hogy elsőre elolvasva nem igazán lehet megérteni, hogy mi mit jelent . A bibliát olvasni nem lehet csak tanulmányozni.

Ezért,hogy jobban érthető legyen 3 részre osztottuk  a bibliai tanításokat : Ószövetség, Újszövetség és  Jézus tanításai. Ezt azért tartottuk fontosnak, hogy lépésről - lépésre a XXI. század kor szellemében tudjuk értelmezni, a mai tudásunkkal.

Követve a biblia utasításait és amiért inkább lassan és támogatással akarjuk ezt létrehozni nem egy üzleti befektető által  : Máté 10. 8. Ingyen kaptátok, Ingyen adjátok !

Vagyis ez a biblia múzeum látogatása mindenki számára az anyagi helyzetétől függetlenül ingyenes lesz. 

Hallottam párszor azt a mondást, hogy a mai világban a pénz az Isten . Szomorú  . Máté 6.21. Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.

És zárjuk a nyikrai jóslat zárórészével ami nagyon ide talál : Megírva semmi sincsen, mert minden megváltoztatható – ha nem fordultok el Istenetektől és megszívelitek az ősök intelmeit."

Keressük meg az Istenünket !  ...tovább

 

A Jó Isten , a Magyarok Istene áldjon meg benneteket.  Ámen

               Home

 

FEL