Fundatia Ambasadorii Bibliei       

A magyarok Istene

Eredeti szöveg : Ne hagyd el Erdélyt, Édes Istenünk !

- Ha elhagyott - Keressük meg az Istenünket ! 

 Már volt egy írásom arról, hogy elveszítettük az Istenünket, fejlődünk, nincs szükségünk rá csak közben nem vesszük észre , hogy amióta nincs Istenünk milyen irányba tart a sorsunk.
Tanulni kellene a zsidóktól. Ők első perctől fanatikusan kitartottak amellett, hogy , ha az ő istenük nincs velük akkor bajba kerülnek.
Ugyanezt mi nem ismerjük el de tény, hogy vannak leírások, már a honfoglalás történeteiben, hogy sikeresek voltak mert velük volt az Isten.
Jó lenne már egyszer rájönni, felismerni azt a hibát, hogy minden szenvedésemnek az oka én vagyok. A biblia Istene azt mondja magáról " Vagyok aki vagyok".
A hagyomány szerint Szent István térítette a népet és ő rakta le a keresztény világ alapjait.
Senkit nem érdekel miről mire térített szent István. Pogányok voltunk? Nem igazán. Őseink keresztények voltak csak ősibb keresztények.
Sokaknak ez még így nem érthető. Egyszerű példa , (hogy ne bántsunk senkit inkább mondjuk ) : erdélyi keresztény vagy magyarországi keresztény.
Őseink Habár nehéz elismerni szkíta , sumér kersztények voltak. Erre nincs bizonyíték mondhatjuk. Erre így tényleg nincs de van arra írásos bizonyíték , hogy melyik vallást tiltotta be I. András 1046-ban. Hát bizony a szkíta vallást.
Mit tudhatunk az írott forrásokból , legendákból?
Habár senki nem akarja emlegetni Atillát, a legnagyobb hun királyt mert őt barbárnak titulálják, az írott források persze ezt is cáfolják (Josephus Flavius) ő valójában az Isten ostora és a mi Istenünk segítségével felszabadította az elnyomott szkíta leszármazottakat.
Nem nagy túlzással mondhatnánk, hogy Atilla birodalma szkíta keresztény volt.
Nézzük néhány sumér, szkíta intelmet:
Rossz tett helyébe jót cselekedjél! Ne tégy rosszat ellenségeiddel.
Ellenséged iránt irgalmas légy.
Igazságos légy még azok iránt is, akik bántanak és szorongatnak.
Ám hadd örvendjenek csak fölötte azon, hogy te a rosszat jóval fizetted vissza!
Mintha csak Jézus hallanánk. Legalább itt meg kellene állni és elgondolkodni, Miről - mire térített Szent István.
Ami megtörtént azon változtatni már nem lehet.
Jó lenne, ha egyre többen kezdenék ezt a dolgot egy kicsit spirituálisan kezelni .
A világot nem lehet megváltoztatni, a világ egy tükör ami van bennünk annak a kivetülése.
Egyénenként kellene változni, jobb emberekké válni még, ha csak érdekből cselekszünk akkor is. Mindenki ismeri az ok okozat törvényt, hát hivatkozzunk erre.
De ugyanitt fontos lenne tudni, hogy az Isten nem büntet. Ezt szoktuk mindig összekeverni.
Az Isten tanitani akar, hogy jobb emberek legyünk . Innen jönnek a tévedések Istennel kapcsolatban. Az Istennek vannak eszközei.
Az már csak rajtunk múlik, hogy miből tudunk tanulni a jóból vagy a rosszból.
Ha betartanánk Isten kérését, ami még csak nem is parancs, a leegyszerűsített székely változatban " Olyan poharat tölts másnak amit te is meg tudsz inni" megváltozna a világ.
Aki így él az már Istenben él és Isten él Őbenne.
Ez annyira egyszerű, miért nem lehet ezt megcsinálni?
Azt mondja Jézus : olyan, hogy bűn nem létezik. Ti vagytok akik a bűnt megteremtitek.
Aki azt hiszi, hogy Isten bántja az téved. Nem Isten bánt , hanem az emberek bántják egymást.
Ez a gonosz hatalma, ez az amiről Jézus is beszél : " Eljön értem e világ fejedelme de rajtam nincs hatalma"
Ki az aki bánt , ki a gonosz zsoldosa?
Egyszerűen fogalmazva a napi életben azok akik korlátozzák a szabad akaratodat, (pontosabban akitől félsz) , tudd, hogy ők nem az Isten hanem a sátán harcosai.
Isten egyformára teremtett mindenkit, egyenlőnek. Senkit nem teremtett felsőbbrendűnek. Ezt csak az emberek hiszik magukról, hogy valamilyen kiváltságképpen felsőbbrendűek egy embertársukkal, vagy akár egy nemzettel szemben.
Ez nincsen így. Ha ezt minden ember megértené, hogy ugyanaz az Isteni szikra van mindenkiben, pontosabban mind egy nagy egész (Isten) része vagyunk megszűnne a kizsákmányolás, megszűnne az embertársam kihasználása mert megértenénk, hogy azzal, hogy a másikat kínozzuk ugyanazt tesszük magunkkal.
Ez nem egy Isteni akarat, ez épp az ellenkezője. Ez a gonosz hatalma.
Ha könnyebb elfogadni, megérteni, Jézus szavait: Ti mind Istenek vagytok, a felséges Isten fiai.
Szó szerint, mind testvérek vagytok, nagyjából erről szól az utolsó vacsora , test és vér.
Vannak gyengébben fejlett testvéreink, akiket megítélünk pedig benne is ott van Isten.
Szeretném, ha megértenétek, a nap ugyanúgy süt szegényre és gazdagra , nem tesz kivételt. Kivételt mi teszünk emberek.
És ezzel távolodunk el Istentől.
A biblia szerint semmi nincs új a nap alatt, minden ami most van megvolt már rég, Isten mindig visszahozza ami volt.
Miért? Újabb és újabb szenvedéseket akar? NEM.
Isten visszahozza a múltat , hogy tanuljunk a hibáinkból, újra és újra lehetőséget ad a változásra, hogy továbblépjünk.
Ezzel csak az a gond, hogy nem tanulunk a saját hibáinkból, nem akarjuk észrevenni, hogy minden értünk van és nagyon távolodunk az igazságtól.
Szemmel láthatólag sokkal erősebb , nagyobb jelen pillanatban a gonosz hatalma.
A gonosz kiteljesedése a hatalom és az emberiség leigázása.
Jézus elmondja a gonosz működését. Jó lenne megérteni és felismerni.
A gonosz olyan mind a halász aki csalit dob a vízbe a halaknak, más-más csalit, hogy minden halat kifogjon.
Az emberekkel szemben ugyanezt csinálja a gonosz, a saját vágyaikat használja csalinak.
Buddha azt mondja, minden szenvedésünk oka a vágyaink.
Mik ezek a vágyak?
Ha megfigyeljük legtöbb vágyunk mind e világi. Nem igazán vágyakozunk arra amit Jézus ajánl, hogy "Olyan kincseket gyűjtsesetek magatoknak a mit a rozsda nem esz meg" hanem amit magatokkal tudtok majd vinni halálotokkor. (pedig ez elkerülhetetlen).
De mégis milyen kincseket gyűjtünk, mi után vágyakozunk? Csupán olyan dolgokért vágyakozunk amit majd úgyis itt hagyunk. Ezen érdemes lenne elgondolkozni.
De keressük az Istenünket. Az Isten nélkül nem boldogulunk. Csak kergessük a vágyainkat legtöbbször a pénzt és az menekül előlünk.
Ez elég érthető, ha valamit kergetsz az menekül előled. Inkább keresd Istent, ne kergesd a vágyaidat, meditálj, imádkozz, nézz magadba és megtalálod. Ha Isten veled van (márpedig benned van) csak ismerd fel, tudd, hogy benned van, nem vagy egyedül.
A világ nem fog változni, az emberek kell változzanak akik a világot alkotják, ne szidd a vezetőket mert egy jó mondás "Minden nemzetnek olyan vezetője van amit megérdemel" és egy székely mondás " Megkapja a zsák a foltját".
2012-ben volt a világvége várás. Nem lett. Vagyis nem lett úgy ahogy azt várták. Pedig 2012-ben volt világvége csak nem vettük észre.
Az a világ meghalt és tudjuk , ha valami meghal akkor egy másik születik. ( egy példa: meghalt a kommunizmus, született a demokrácia) .
Az a kérdés, hogy ebben az újjászületett világban a Jó Isten vagy gonosz hatalma fog győzedelmeskedni.
Ez csak rajtunk múlik embereken, nemzeteken. Ez csak azon múlik hogy Jézus egyetlen parancsát ki, hogyan fogja értékelni.
Jézus egyetlen parancsa: Szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket ti is úgy szeressétek egymást.
Volt itt már minden , minden ki lett próbálva ,feudalizmus, kommunizmus, fasizmus, Leninizmus, Marxizmus minden féle izmus, az egyenlőség nevében, egyetlen nem volt kipróbálva : A szeretet.
Ez nem egy irányzat. Ez csak az embereken múlik. Egyénenként kell ehhez hozzátenni. Volt egy nagy szlogen " Mi vagyunk a nép".
Ha a nép változik akarva akaratlanul is változás lesz és garantált jó irányba.
Ne feledjük : "Minden nemzetnek olyan vezetője van amit megérdemel".
Keressük meg Istent, váljunk jobb emberekké, most amikor az átmenet van a vaskor és az aranykor ( fénykor) között és tiszteljük már annyira a földünket és a naprendszerünket, hogy ezt az átmeneti időszakot vegyük észre , találjuk meg a helyünket, ébredjünk rá, hogy ez a korszak az amikor egyenként a mi változásunkkal elindíthatjuk a világ változását jó irányba.
Jézus azt mondja "Az én igám nem nehéz", hallgassunk rá , vagy csak próbáljuk meg mit üzent.
Keresd meg Istent, benned van, ne félj tőle hanem szeresd vagy legalább értsd meg, hogy mit akar. Tudd, hogy ő nem kicsinyes mint mi emberek, tudd, hogy ő nem változik, nekünk kell változni.
Az ő parancsai nem parancs inkább útmutatás vagy kérés

Szeretet , Elfogadás , Megbocsájtás

Az emberi egó ezt nem fogadja szívesen, de tudatosan próbáld ( próbáld meg bár 1 hétig ) és meglátod, hogy ez nem is nehéz, de cserébe nagyon sokat változik az életed már néhány nap után. Azt szokták mondani, ok de hogyan? Mit csinálj konkrétan? egy rövid útmutatás:

Szeretet

Ha még nem is tudsz igazán szeretni, (elvárások nélkül) nem baj. De legalább ne  csináld azt amit tudsz. Ne gyűlölj, ne irigykedj, ne féltékenykedj, ne kritizálj,ne vedd el mások szabad akaratát.

Elfogadás

Az Isten minden embert egyformának teremtett, egyforma képességekkel, egyforma fájdalmakkal. Gondolod egy kukásnak nem úgy fáj a feje, foga, keze, lába, mind egy gazdagnak. Attól, hogy ő most gyengébb az az ő döntése. Ha már érted az élet körforgását majd rájössz, hogy te is voltál az ő helyzetében. Ő is a nagy egység egy része. Gondolkozz el, mi van akkor, ha a nagy Isten jeleníti meg önmagát egy ilyen helyzetben.

Megbocsájtás

Itt idézném Popper Pétert " aki azt mondta : " Nem hiszek az emberi megbocsájtásban". Vajon miért? Az egó miatt. A biblia szerint pedig Isten azt mondja " A bosszú az enyém". Ennek egyszerű magyarázata van, te ne bosszúskodj, nem a te dolgod. Tanuld meg elengedni a sérelmeidet, mert ezzel a saját életedet könnyíted meg. Ha nem engeded el azzal úgyis csak magadnak ártasz.

Ezt a három dolgot, ha betartod, azt jelenti megtaláltad Istent.

 

  Home

FEL